A Growing Exchange

Vanaf 2011: onderzoek en documentaire met kunstenares Alex Wilde en filmmaker
Gert-Jan Gerlach, Glasgow en Den Haag
Blog → www.agrowingexchange.wordpress.com
Film → film A Growing Exchange
Facebook → A Growing Exchange

A Growing Exchange

Kunstenaars Alex Wilde ( Schotland ) en Annechien Meier ( Nederland ) werken sinds 2011 samen aan hun project A Growing Exchange. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een documentaire die de invloed van politieke, sociale en ruimtelijke ontwikkelingen van stadslandbouw in Glasgow en Den Haag verkent en de gevolgen en effecten daarvan op beiden steden en hun inwoners. In de documentaire staat de rol van kunstenaars in stadslandbouwprojecten centraal, hoe functioneren zij hierin en hebben zij verantwoordelijkheid om sociale of economische problemen op te lossen? De documentaire is geproduceerd in samenwerking met filmmaker Gert-Jan Gerlach (CulturAllTV) gevestigd in Den Haag en is ondersteund door het CCA, Glasgow, Stroom Den Haag en Fonds 1818.

De UK première vond plaats op zondag 24 november, 15.00 uur, CCA, Centre for Contemporary Arts Glasgow. Na afloop vond een discussie plaats o.l.v dir. CCA, Francis Mc Kee, Alex, Gert-Jan en Annechien over de positie en rol van kunstenaars, burgers en overheid in Glasgow plaats. De film zal op verschillende plekken binnen stadslandbouw netwerken in Glasgow getoond worden.

NL première: vond plaats vrijdag 10 januari 2014, 17.00 uur, filmkluis, Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag I.s.m. Rachelle Eerhart (Eetbaar Den Haag)Opening door dir. Stroom Den Haag, Arno van Roosmalen(aanmelden via annechienmeier@gmail.com
Zie ook: facebook en www.agrowingexchange.wordpress.com

A Growing Exchange en Afterlife Foodprint

Stroom Den Haag organiseerde vanaf 2009-2012. het programma Foodprint. Wat Foodprint onderscheidt van andere initiatieven op het gebied van voedsel, is dat alle activiteiten zich nadrukkelijk afspelen binnen de driehoek Voedsel, Cultuur en Stad. De vraag is nu, of er onder betrokkenen en potentieel geïnteresseerden voldoende draagvlak is voor een voortzetting van activiteiten binnen deze driehoek. Al dan niet onder de naam Foodprint, al dan niet met een betrokkenheid van Stroom?

Afterlife Foodprint
Om zicht te krijgen op antwoorden op deze vragen en ook op het beeld dat ‘het veld' van het programma heeft vroeg Stroom Den Haag aan A Growing Exchange (bestaande uit beeldend kunstenaars Annechien Meier uit Den Haag en Alex Wilde uit Glasgow) om een beknopt onderzoek uit te voeren. Op basis van 20 interviews schreven zij in december 2011 het rapport Afterlife Foodprint. 
Download hier het rapport → Afterlife Foodprint

a grow.jpg

Wanneer u geïnteresseerd bent in vertoning/lezing betreffende de film of een DVD wilt kopen (18 euro) kunt u contact opnemen met annechienmeier@gmail.com 
Ontwerp: cordobadesign